torstai 27. marraskuuta 2014

Matto




Palasin maanantaina muutaman päivän lomalta Malagasta. Suurperheen arki on sellasta, että heti jos jossain alkaa pukittaa hommat kerääntyy vuoren kokoiseksi kasaksi. Sitä kasaa olen tässä nyt muutaman päivän yrittänyt purkaa, toisin sanoen pyykännyt, siivonnut ja niin edelleen. Olen myös juossut asioilla iloiset pienet assistenttini mukanani. Jokaisen kauppareissun kohokohta on käynti eläinkaupassa. Himppu toivoo ihan mahdottoman paljon omaa kilpikonnaa. Ai kuinka tunnistan hänen tuskansa, ruinasin isältäni aikanaan marsua varmaan kolme vuotta ennen kuin sain sen. Mutta että kilppari, mistä lie senkin keksinyt. 


Ilmojen viilennyttyä Rauhalassakin saa vetää jo villasukkia jalkaan. Meillä ei ole yhtään mattoa. Siis missään huoneessa, mutta kaapissa oli yksi lastenhuoneeseen ostamani matto, joka ei koskaan tullut käyttöön. Nyt kun lattiat ovat viileät levitimme sen tönttöjen huoneeseen ja testiryhmä oli oikein tyytyväinen. Minulla ei varsinaisesti ole mitään mattoja vastaan. Jotenkin vaan tuntuu, että kun on paljon lapsia ja eläimiä on helpompi siivota, kun ei ole mattoja. Perheessämme on myös astmaatikko, joten siksikin matottomuus on ollut helppo valinta. Huomatkaa muuten Himpun pään takana ovessa pilkottava, tänään syntynyt taideteos "Matojen maailma". Kun kysyin miksi piirretyt viivat piti lopuksi käsillä sutata Himppu vastasi: "Siks koska madot on semmosia sotkijoita." No niimpä.




Huomenna luvassa on jotain ihan erityistä. Pötti on innostunut koulussa tvt:stä (tieto- ja viestintätekniikka) ja hänet valittiin tässä pari viikkoa takaperin luokkansa oppilasagentiksi. Tvt-opintoihin liittyen Pötti käyttää muutaman viikon ajan Rauhalan arkea -blogissa vieraskynää kerran viikossa ja tarjoaa teille sisältöä Pötin perjantai -nimisessä juttusarjassa. Siellä hän nytkin naputtelee ja latailee kuvia huoneessaan valimiiksi huomista varten. Saa nähdä mitä hän on keksinyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti