maanantai 28. heinäkuuta 2014

Miniloma


Teimme viime viikon lopulla pienen miniloman Tallinnaan yhdessä Himpun kummitädin kanssa. Lähdimme Linda Linen nopealla aluksella aamupäivästä. Himpun reissu sai heti alkuunsa erityistä hohtoa, koska Cafe Picnicistä löytyi Panda-kuvioinen pillimehu. 



Satamasta suuntasimme Rocca al Mareen, jonka Silk sushi -ravintola tarjoaa Tallinnan parasta sushia, suosittelen erityisesti prawn tempuraa. 



Shoppailukierroksen jälkeen (ostin itselleni tasan ulkoisen kovalevyn tietokoneeseen, mitä ihmettä?!) painelimme hotellille elpymään. PK Ilmarine on sijainniltaan loistava, joka paikkaan lyhyt matka, ja ambianssiltaan erityinen. Se on rakennettu vanhaan tehdashalliin. Tykkäsin kovasti. 



Illansuussa lähdettiin vielä vanhaan kaupunkiin. 







Pötti bongasi pienen enkelin ikkunan yläreunasta ja kuvasi graffitteja ja ovia. 




Kävimme illallisella italiaisessa ravintolassa torin laidalla. Himppu osti itselleen talvihatun, joka on täyttä villaa. Tämän jälkeen alkoi eeppinen väittely siitä miksi hän ei voi istua myssy päässään 28 asteen helteessä, vaikka se onkin niin hieno. Lapsi hävisi ja otti myssyn pois, mutta mökötti ainakin viisi minuuttia tosi tosissaan. 


Rentouttava miniloma, ihan kun olisi käynyt keski-euroopassa, kun ravintoloissakin kuuli lähinnä brittienglantia ja saksaa. En ollut koskaan aiemmin yöpynyt Tallinnassa. Suosittelen! 


Kun seuraavana päivänä palasimme Rauhalaan kotimieheksi jäänyt vauva odotteli portailla malttamattomasti. Hän oli toivonut tuliaiseksi uutta avaimenperää. Hänellä on käytössään avain, jonka virka ei ole meille selvinnyt, se ei käy mihinkään. Siinä oli aiemmin proosallisesti Malboron mainosavaimenperä, mutta se jumittui terassin väliin, katkesi ja jäi sille tielleen. Nyt on Alvin-orava. Ja se oli huippujuttu. Myös isoveljen paluuta oli kuulemma odotettu ja ehkä vähän äidinkin. Matkan aikana Himppu ikävöi erityisesti omaa huonettaan ja sanoi: "Mul on niin paha mieli kun mä en tiedä mitä mun omassa huoneessa tapahtuu." Ymmärrettävää. 


2 kommenttia: