torstai 22. elokuuta 2013

Siivouspäivä

Keskiviikko-iltaisin, kun isä ja isot pojat ovat treeneissä, meillä siivotaan leikkimökki. Pienet apurit suihkivat pienessä talossa, minkä kerkiävät. Lopputulos on tavaroiden asemoinnin osalta yleensä sotkuisempi, kuin lähtötilanne, mutta lattiat ja nurkat puhdistuvat. Peitot puistellaan ja kirjat laitetaan takaisin koriin. Leikkimökki talvehtii tulevana talvena ensimmäistä kertaa. Mitähän pitäisi tehdä? Ajattelin ottaa vain tekstiilit ja pehmolelut sisäsäilytykseen ja jättää muun paikoilleen. Olisiko kokeneemmilla mökkääjillä vinkkejä?







4 kommenttia:

  1. Heippa. Itse poistan leikkimökistä talveksi kaiken kankaisen, myös korit ja muut jotka voi helposti homehtua. Ensimmäisenä talvena jätin sellaisen ison rottinkokorin, jossa oli kangasvuoraus, tyttö oli kaatanut sinne kesällä jotain mehua ja se oli sen jälkeen käyttökelvoton, homeessa joka puolelta. Minusta on kiva että siivoatte lasten kanssa yhdessä. Mitä teidän viikkosiivoukseen kuuluu? Viime talveksi jätin mökkiin myös toluun kastetun rätin, jonka kävin pariin kertaan uudelleen kastamassa. Se kuulemani mukaan karkottaa ötököiden pesiytymistä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Tolurätti onkin ihan uutta mulle, mutta eikö se muka jäädy talvella? Jostain luin sellaisista hajupusseista, millä voisi myös estää hyönteisten intoa talvehtia mökissä, uskoisin, että ne on sellaisia kuivajuttuja mitä joskus 90-luvulla laitettiin vaatekaappeihin. Onkohan niissä joku tietty tuoksu tehokkain? Meidän mökkisiivoukseen kuuluu lattioiden harjaaminen ja moppaus märällä. Lisäksi laitetaan tavarat "paikoilleen". Toisin sanoen vien sisälle kulkeutunet mökkikamat takaisin mökkiin, ja sisätavarat mökistä sisälle. Ja jostain syystä mökkiin aina kulkeutuvat ämpärit ja muut ulkolelut ulkolelulaatikkoon. Lisäksi yleensä puistelen peiton ja tyynyt parvelta. Maalasin kesällä mökin portaat valkoisiksi mikä sisänsä oli mahtava idea, kun pojat multaisilla ja ruohoisilla jaloilla kiipeävät sinne, mutta se oli tietoinen riski, jonka kanssa eletään. Siihenkin on riittänyt portaiden pyyhkiminen ikkunanpesuaineella viikkosiivousten yhteydessä.
      Mökkiä ei varmaankaan tarvitsisi ihan viikottain siivota, mutta haluan pöyhiä sen aina puhtaaksi juuri siksi, ettei ötökät viihtyisi siellä. Hyvin on mennyt. Koko kesänä on bongattu vain yksi hämähäkki, kaksi yöperhosta ja hiiri.

      Poista
  2. Meillä leikkimökki toimii talven ajan varastona pyörille, joten itse otan aina kaiken veks tietenkin. Muutoin varmaan kankaisten juttujen lisäksi kirjat ja muut pahviset jutut jotka voi kostua ja kupertua. Huonekalut luulisi voivan jättää paikalleen ja muoviset ja puiset tavarat.

    VastaaPoista
  3. En oo ikinä poistanut mitään talveksi, mutta meillä on perusleikkari ei mitään sänkyjä tai muuta.

    VastaaPoista