torstai 11. joulukuuta 2014

Matkalaukun uusi elämä



Maire Gullichsen totesi aikanaan, että ajoittainen tylsistyminen on ensiarvoisen tärkeää luovuuden kehittymisen kannalta. Päiväni sairaanhoitajana ovat olleet sen verran leppoisia, että muistin yhden takaraivoon kytemään jääneen projektin. Kymmenen vuotta sitten isovanhempani muuttivat suuresta omakotitalosta kerrostaloon. Sain silloin jonkun verran heidän kamojaan. Yksi aarteista on isoäitini vanha nahkainen matkalaukku, jonka sisälle isoisäni oli huolellisesti pakannut menneiden sukupolvien muotokuvia. Herkistyin vähän, kun luin isoisäni kirjoittamia lappuja: "Ei mitään päälle", "Tauluja sinisestä huoneesta" ja niin edelleen. Koska tarvitsin projektiini ainoastaan vanhaa matkalaukkua pakkasin muotokuvat ohjeineen uuteen laatikkoon ja vein takaisin kaappiin. Matkalaukku sen sijaan oikein aidon 80-lukulaisen Finnair-tarran kera saa uuden elämän kissojen petinä.



Löysin Pinterestistä hauskoja ohjeita vanhojen matkalaukkujen uusiokäyttöön lemmikkien vuoteina. Päätin aluksi testata innostuvatko katit yhtään, joten nostin vain avoimen matkalaukun tv-tason päälle ja innostuihan ne. Testiryhmä vaikuttaa oikein tyytyväiseltä. Nyt kun meillä on tämä potilas, laitoin vanhan lämpiävän sähkötyynyn fleecepeiton alle, peti on siis myös ihanan lämmin. Mitään muuta en tässä vaiheessa tehnyt, mutta testiryhmän reaktioiden perusteella taidan toteuttaa suunnitelman. 







Tuunauksessa vain taivas on rajana. Alla on muutama ideakuva. Itse en aio halkaista laukkua, vaan haluan, että päälikansi jää seinää vasten. Jos päätät väsätä samantyyppistä itse, kiinnitäthän kannen seinään kiinni, ettei missään olosuhteissa voi käydä niin, että laukku menee kiinni ja kissa jää sen sisälle. Mietin myös jalkoja. Jos haluaisi korkeamman mallin, voisi käyttää tuolinjalkoja, tosin siinä tapauksessa koko komeus olisi syytä kiinnittää seinään kiinni. Jään suunnittelemaan omaa versiotani, en varmaankaan tee juuri muuta, kuin laitan jalat paikalleen ja valitsen kankaan pehmusteeseen. Haluan säilyttää matkalaukun sellaisena kuin se nyt on. Manu voi päivä päivältä paremmin. Silmät vuotavat vielä tosi paljon, mutta hengitys kulkee ja ruoka maistuu!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti