tiistai 10. joulukuuta 2013

Rikki

Aina kun Rauhalassa hajoaa jotakin, tiedän jo valmiiksi, että jatkoa seuraa. Yleensä kamat rikkoontuu kolmen sarjoissa. Viimeksi hajosi jääkaappi, auto ja vedenkeitin. Viime viikolla hajosi pyykinpesukone ja eilen laukku, kolmatta odotellessa.

Tänään saimme uuden pyykkärin (äidiltä joululahjaksi, kiitos!), mutta kulunut viisi päivää ilman pesukonetta on ollut kyllä uskomatonta sössöä. Pyykkiä on kannettu isovanhemmille ja pesty käsin. Kahdeksan hengen perheessä 9 kilon kone pyörii joka päivä kaksi kertaa vähintään. Kodinhoitohuone on viiden päivän jälkeen kuin vitsi. Ihan kuin joku olisi tyhjentänyt Uffin keräyslaatikollisen vaatetta sinne. Eipä tarvitse miettiä mitä teen loppuviikon.



Vintage-Vuittonista hajosi vedin. Buu. Laukku on vuodelta 1986, joten voi sanoa, että se on kestänyt hyvin. Soitin korjausmahdollisuuksista liikkeeseen ja päätin jättää kassin korjaamatta. He vaihtavat kyllä nahkaisen vetimen uuteen, mutta se olisi mielestäni naurettavan näköinen. Uusi vedin on vaaleaa nahkaa, joka patinoituu ehkä kymmenien vuosien käytössä yhtä tummaksi, kuin laukun muut nahkaosat. Kun laukkua voi kuitenkin käyttää ilman läpyskääkin, niin olkoon.


Tässä näkee miltä uusi nahkaosa näyttää vanhassa laukussa. Kuva Filmoyster



4 kommenttia:

  1. Oikea päätös. Mulla kävi toi sama, paitsi että vetokejunvetimen tuo metalliosamurtui ja se vaihdettiin uuteen. Laukku oli sillon 10v. vaalea nahkaläppä muuten patinoituneessa laukussa näyttää edelleen tosi rumalta, vaikka aikaa on mennyt 2v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tota just pelkäsin ja onneksi mulla lähti vaan se nahkajuttu irti, jos tuo metalli olis murtunut, niin sittenhän vetskarin käyttö olis ollu mahdotonta ja se olis ollu pakko korjata.

      Poista
  2. Olisko Vuittonilla jotain makeeta avaimenperää tms. minkä sais tuohon, mistä olis parempi ottaa kiinni? Ehkä sekin pilais tyylin, mutta jos olis joku makee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, aika hyvä idea, pitää katella, mutta haluaisin kyllä sitten aivan supersimppelin, siis ei mitään ihme härpäkkeitä :-D

      Poista