lauantai 1. helmikuuta 2014

Herkkukeksejä


Tarjoilin lumen kanssa kamppailevalle puolisolleni aamupäiväkahvin ulos. Leivoin eilen keksejä, jotka ovat mystisesti lähes kokonaan kadonneet vuorokaudessa. Tein alunperin näitä joulun aikaan tummasta suklaasta, mutta koska se ei oikein maistu meidän lapsille, kokeilin päällisen tekemistä maitosuklaasta. Tuli hyviä! Olen muistaakseni lukenut joskus alkuperäisen reseptin Hesarista, mutta se on kyllä muuttunut aika moneen kertaan!

Herkkukeksit

Sunnuntai murotaikina (pakaste)
5dl kuohukermaa
4dl fariinisokeria
1tl kardemummaa
1tl maldon suolaa
2 levyä fazerin sinistä suklaata

Kauli murotaikina uunipellille leivinpaperin päälle, kypsennä n. 180 asteessa sen verran, että pohja on kypsä, noin. 10 min.

Keitä kinuski paksuksi. Aikaa on mahdoton arvioida, mutta mielestäni minulla menee aina vähintään 20 minuuttia ja usein puolituntiakin, että paksuus on riittävä. Kun kinuski on kiehunut 10 minuttia lisää kardemumma ja suola ja sekoita. Jos kinuski on liian löysää se valuu pohjan päältä pois. Panosta siis paksuuteen. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kun pohja on jäähtynyt, kaada sen päälle kinuski. Sulata mikrossa kaksi levyä suklaata ja kaada suklaakerros kinuskin päälle. Ripottele pinnalle runsaasti maldon suolahippuja.

Jäähdytä ulkona pakkasessa, kunnes pinta on kovettunut. Leikkaa pieneksi annospaloiksi. Keksit ovat tosi makeita, joten pieni koko on paras.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti