sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lauantai Kivirannassa


Eilen lähdimme aamupäivästä ajamaan äitini mökille Lohjansaareen. Mukana oli tietysti uimakamppeet mutta erityisesti Himpun syntymäpäivälahjaksi saama mato-onki, jota ukkeli halusi päästä testaamaan. vauva lainasi mummon onkea. Kalaonni oli myötä ja sankoon kertyi Pötti-kalaekspertin avustuksella 5 ahventa ja kaksi särkeä. Kyllä oli ihmettelemistä. Himppu totesi paluumatkalla, että kalastaisi mieluiten yksinään, kun kysyin syytä tähän hän vastasi, että vauva häiritsee. No niimpä.






Mummo paisteli jälkiruoaksi lettuja ja nehän maistui. Vauva olisi halunnut iltapalaksikin lettuja ja mansikkahilloa. Paluumatkalla oli vartin ajamisen jälkeen kolme nukkuvaa ukkoa takapenkillä. 


Varsinainen syy reissuun oli se, että kävimme peräkärryn kanssa hakemassa mökiltä Rauhalaan Kylmäkosken huonekalutehtaan astiakaapin, josta meinaan tuunata sopivan meidän takaterassin tilpehöörien säilyttämiseen. Onneksi minulla oli ahkera apulainen, joka onkin mestari hiomakoneen käyttämisessä. Pikkusenhan siinä tosiaan on laittamista, laatikotkin ovat ihan päreinä, mutta teen silloin tällöin ja hitaasti niin kai se joskus valmistuu. 



Sain äidiltä grillipaikalle kaksi vanhaa puulaatikkoa grillipuiden säilyttämiseen. Ne on ihanat. Ajattelin laittaa alimmaisen alle sellaiset isot huonekalupyörät, jottei pohja mätäne maata vasten. 



Illalliseksi mies savusti lohta Kyyjärven tapaan siis nahkapuoli ylöspäin. Tein sille kaveriksi raikasta salattia, jossa oli kurkkua, omenaa ja punasipulia sekä itsevalmistettua aurajuustokastiketta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti