tiistai 1. heinäkuuta 2014

Söhellystä



Viimeinen viikko on mennyt suurinpiirtein sumussa. Olen ollut kovassa flunssassa, mutta hoidettavia asioita on ollut noin tuhat. Myös lomaileville lapsille on pitänyt kehitellä ohjelmaa. Viime torstaina kävimme tönttöjen kanssa leffassa oikein Helsingissä asti. Se oli vauvan ensimmäinen elokuvateatterikokemus ja Risto Räppääjä teki pieneen katsojaan vaikutuksen. Hän on rummutellut sushitikuilla siitä saakka. Lilli oli mukavaa leffaseuraa, tarjoili matokarkkeja vierustovereillekin. Pizza hutin lounasbuffa maksaa muuten arkisin lapsilta 80 senttiä per ikävuosi. Oikein hävetti maksaa vauvasta 1,60 euroa ja hakea hänen eteensä sen jälkeen kymmenen vesimelonisiivua ja kaksi palaa pannupizzaa. Mihin se ruoka menee kaikki, en tajua. 


Viikon kohokohta oli sunnuntaina, kun odotin sateessa Luoman seisakkeella Pötin junaa. Poika palasi puolentoistaviikon lomalta isän luota. Kyllä oli ollut taas ikävä. Huomasin, että seisakkeella kukkii sormustinkukka. Se oli todella kaunis. Ja minulle kohtuullisen uusi tuttavuus. Kun Rauhalan maanmuokkaus- ja terassihommat saadaan viimein loppuun on aika miettiä istutuksia. Tämä olisi todella ihana, kaksivuotinen käsittääkseni. 


Sunnuntaina tapahtui myös sellainen järkyttävä asia, että isä oli luvannut, että vauva saa lähteä treeneihin mukaan. Ukkeli kuitenkin nukahti sohvalle, joten harkkoihin suunnattiin ilman tönttöä. Se kauhu, kun Purre heräsi ja tajusi mitä oli tapahtunut. Sydän meinasi särkyä, kun se odotti eteisessä Brasilia-paidassaan isää hakemaan unohtunutta pelaajaa. Onneksi treenit olivat 300 metrin päässä kuplahallissa, joten noutaminen onnistui näppärästi. 


Kyyjärveläinen romantiikka kukki tällä viikolla, kun mies teki minulle pahimman flunssan keskellä kaurapuuroa ja tarjoili sen sydämenmuotoisen voisislmän kanssa. Niin pieni ele, mutta tuntuu mukavalta vieläkin. 


Ensi sunnuntaina on Himpun kovasti odottamat synttärijuhlat. Postissa tuli jo paketti, josta paljastui mintunvihreät shortsit ja kollegapaita. Paita on aika iso, mutta se ei tunnu haittaavan. Beau Lovesilla on aivan ihania lastenvaatteita. Suomessa niitä myy monet verkkokaupat. Myös Himpun lohikäärmehuppari on sieltä. 



Kohta on suosikkijoukkueeni Argentinan ottelu MM-kisoissa. Meillä on seitsemän pojan ja minun kokoinen kisakatsomo ja chili con carne valmistumassa. Vain Eetu on Portugalissa, mutta muuten ollaan koko porukka kotosalla. 

1 kommentti:

  1. Tiesithän tämän sormustinkukasta:"Rohtosormustinkukan maanpäälliset osat ovat hyvin myrkyllisiä. Sen väitetään olevan sydämen toimintaan voimakkaimmin vaikuttava kasvi ja voi pieninäkin määrinä aiheuttaa pahan myrkytystilan, jopa kuolemaan johtavan kammiovärinän. Toisaalta kasvin sisältämillä digitalisglykosideilla on sijansa lääketieteessä: kukinta-aikaan kerättyjä lehtiä käytetään yhä sydämen vajaatoiminnan hoitoon määrättävien valmisteiden raaka-aineina."

    VastaaPoista