tiistai 22. heinäkuuta 2014

Iltapäivisin


Että meidän Kaneli rakastaa kesää. Kanelin piti muuten kahdeksan vuotta sitten saada nimekseen Taneli, mutta silloin kolmevuotias Pötti sanoi nimen niin kauan väärin, että se vakiintui. Kaneli on siis Börjen tavoin sisäkissa, mutta ulkoilee Rauhalan pihapiirissä kesäisin. Kuumina päivinä kuten tänään, se hakee varjoisamman paikan leikkimökin terassilta. Mustat viivat ovessa ovat muuten Himpun aikaansaannoksia. Permanenttitussit on kivoja. Ja kuinka moneen paikkaan niillä ehtiikään sössätä viidessä minuutissa. Iltapäivällä, kun Pötti leikkasi nurmikkoa vauva apunaan ja Himppu ruokki koppakuoriaista omassa huoneessaan, istuin takapihan terassilla vain Kaneli seuranani. Tästä on tulossa perinne. Vain minä, kissa ja teekuppi. Ihmeellistä, kun vielä hetki sitten helmoissa oli koko ajan pieni ihminen. Nyt sen mielestä isoveli on paljon mielenkiintoisempi kuin äiti. Keskimmäinen on jo päässyt vaiheeseen, jossa myös ötökkä on mielenkiintoisempi kuin äiti. 





Tässä Pötti leikkaa nurmikkoa ja vauva leikkaa omalla koneellaan. Kun isoveljen koneesta loppui bensa huudahti vauva: "Äiti, nyt munkin lenkkuri meni rikki!" Apiloita on valtavasti nurmialueilla. Aikanaan, kun minulla oli kaksi kania ne rakastivat apiloita. Kävin Cobellon alessa ja ostin töntöille hauskat juomapurkit. Niihin laitettiin heti vissyä, jäitä ja mansikkasiivuja. Lapsia saa juottaa koko ajan, ainakin meillä on järjettömän kuuma. Lähivesistöt ovat joko sinilevän tai järvisyyhyn vallassa, joten toivotut uimaretket ovat vähissä. Me olemmekin keksineet uuden Päiväsuihkukonseptin, jossa nakuna kirmaavat töntöt tulevat välillä sisälle suihkuun ja sitten pyyhettä kaipaamatta juoksevat uudelleen ulos. 


Tänään olin myös ruokakaupassa. Pidellessäni tätä maailman kauneinta sienilootaa kädessäni S-marketin vihannesosastolla sain yhden elämäni parhaista tekstiviesteistä: "Kummityttösi syntyi tänään". Voi rakkautta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti