torstai 31. heinäkuuta 2014

Vauva astiakaapissa ja muita hellevinkkejä





Luin muutama päivä sitten mielenkiintoisen hellevinkin Facebookista. Se oli hyvin yksinkertainen. Osta rasia kivettömiä viinirypäleitä, pese ja irroita tertusta. Laita pakastimeen ja muutaman tunnin päästä hellepäivän herkku on valmis. Testasimme tätä ja nyt on jo pari päivää syöty pakasterypäleitä innosta soikeina. Kuvissa vauva nauttii annostaan terassilla olevan astiankaapin rungon sisällä. Oiva sateensuoja jos on alle metrin mittainen. Hyvä, että keskeneräinen tuunausprojekti pääsi hyötykäyttöön. Minulla on rypäleitä pakasteessa pari tertullista koko ajan. Kokeilkaa, vaikka kuullostaakin erikoiselta! Varsinkin makeista tummista viinirypäleistä (ostin pirkan) tuli tosi hyviä!




Iltapäivä ajoi töntöt sisälle ukkosta pakoon. Vauva haki huoneestaan lasten kuulosuojaimet pujahti isoveljen kanssa saman peiton alle odottamaan myrskyn laantumista. Erikoista kyllä, mutta Himpulla jyrinä tuntui korvia enemmän poskissa.



Ruokahommat on olleet aika erikoisia, kun jotenkin ei tee mieli mitään kunnon lämmintä ruokaa. Me ollaan syöty salaatteja ihan hirveästi. Erilaisin täyttein. Iltapalaksi olen leiponut suolaisia piirakoita. Tässä koko perheen suosikki Nicoise-salaatti. Sitä on syöty viikon sisällä jo kaksi kertaa. Olivit marinoin itse. Lidlin kivettömät kalamataolivit ovat tosi edullisia ja itse marinoimalla todella maukkaita.




4 kommenttia:

  1. Saisko tuohon salaattiin tarkemman ohjeen? Mä elän ruokaisilla salaateilla, mut lapset vaatii lämmintä ruokaa joka päivä, joten siitä en voi luistaa, mut teen vaan kerran päivässä lämpimän ruuan ja sitä syödään kahdesti päivän aikana.
    Meillä oli kuulosuojaimet pojun käytössä, kun mentiin katsomaan 4 of july ilotulitusta, poju nukahti kesken ilotulituksen.

    VastaaPoista
  2. Heippa! Salaatissa on keitettyä kananmunaa, omenaa, itsemarinoituja oliveja, tonnikalaa, jokiravunpyrstöjä, punasipulia, frisésalaattia ja päällä silputtua keväsipulin vartta. On ihanaa! Usein liitän tähän myös neulapapuja tai parsaa.

    VastaaPoista
  3. Mistä lasten kutsumanimi töntöt juontaa? Salaatti on herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, se on tullut mieheni suusta joskus ja jäänyt pysyväksi. Myös hänen kaksospoikiaan kutsuttiin pieninä töntöiksi. En osaa paremmin selittää, se on ehkä kyyjärveläinen ilmaus :)

      Poista