tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kevätsiivous





Viime kesänä rakennettu leikkimökki on selvinnyt ensimmäisestä talvestaan moitteettomasti. Katto ei vuotanut ja laminaattilattiakin pysyi paikallaan. Alunperin vähän jännitin alkaako lattia kupristella, mutta toistaiseksi kaikki näyttää olevan hyvin. 

Moni asia jäi kesken. Oven sisäpuoli on maalattu vain kertaalleen, vaikka muu ulkomaali on sudittu kolmeen kertaan. Lisäksi ovenkarmit odottavat valkoista maalia. Leikkimökki oli koko perheen yhteinen rakennusprojekti. Onni vastasi ikkunakarmien ja -ristikoiden maalauksesta ja innostuksissaan kiinnitti ne paikalleen ennen kuin kukaan ehti sanoa, että ristikot olisi pitänyt maalata molemmin puolin. Näky on siis mökin sisältä katsona melko roisoinen. Onnia itseään moka harmitti vietävästi ja hän onkin pitkin talvea muistuttanut, että hän kyllä maalaa ne uudelleen tulevana kesänä. 

Leikkimökkiin oli kenkien mukana kulkeunut kohtuullisen paljon rapaa ja lehtiä. Tänään siivosimme paikat kevätkuntoon. Tekstiilejä en uskalla mökkiin vielä viedä, kun on niin kosteaa. Homepilkut ovat siitä tuskallisia, ettei niitä saa millään pois. Ostin Cobellosta pari leikkibasilikaa mökin pöydälle. Niitä varten pitäisi hankkia vielä pikkuruiset ruukut, joita muistan nähneeni ainakin Plantagenissa. Muoviset tai emaliset olisivat parhaat, koska ne eivät leikkien lomassa hajoa niin helposti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti