lauantai 1. maaliskuuta 2014

Täydellinen villatakki


Terveiset Virosta. Käväisin eilen päiväseltään reissussa. Vaikka en mikään varsinainen laivaihminen olekaan, oli tosi mukava reissu. Hyppäsimme satamasta suoraan Rocca al Maren ilmaisbussiin ja köröttelimme parikymmentä minuuttia perille. Rocca al Mare on minun nähdäkseni Tallinnan paras kauppakeskus. Nuoriso- ja lastenvaateliikkeitä on paljon. Osun siis kohderyhmään, sillä yleensä tuon reissusta vaatetta nimenomaan lapsille. Olen joulusta saakka etsinyt pikku-ukoille harmaita villatakkeja. Meillä oli yksi täydellinen yksilö H&M:n L.O.G.G-mallistosta. Siinä oli ihanan vaalea sävy ja kaksrivinapitus. Perfect. Mutta se jäi pieneksi enkä löytänyt mistään uusia. Ennen kuin eilen kävelin Debenhamsin myymälään ja löysin Purrelle Ted Bakerin neuletakin -50% ja Himpulle Jason Conranin -70%. Takit jäivät yhteensä maksamaan alle 30 euroa. Voin kertoa, että olin superfiiliksissä, vaikka jouduin loppujen lopuksi luopumaan haaveilemastani kaksrivinapituksesta. Ne nyt ovat vaan yksinkertaisesti kadonneet koko maailman lastenvaatemallistoista. Villatakkeja oli ennen tätä etsitty Kirkkonummen, Espoon ja Helsingin lisäksi Tukholmasta, Köopenhaminasta ja Espanjasta. Oh. Tajusin tietysti vasta kotona, että kun Jason Conranin neuletakki maksoi alessa alle kympin niin ehkä olisin voinut ostaa kaksi, toisen kaappiin odottamaan.

Ajattelen, että jokaisen ukon vaatekaapista tulisi löytyä yksi täydellinen harmaa neuletakki, joka sopii kaikkeen. Keväällä sitä voi käyttää takin korvikkeena ja talvella lämmikkeenä. Tein muitakin löytöjä, mutta illan Putous-tarjoilujen teko kutsuu. Olen luvannut tehdä sushia ja Himppu suuri apukokki jo malttamattomana odottelee. Apukokin ainoa huono ominaisuus on rapujen syöminen kesken hommien. Viimeksi kolmasosa makirullista jäi ilman rapua, koska kuormasta oli syöty kohtuullisen runsaasti. Ihanaa lauantaita!



Psst... alla kuva meidän aiemmasta villatakista, joka oli tavoitteena myös uusia ostaessa, ja jota molemmat pojat käyttivät vuorollaan. Se ja kuvassa näkyvät housut muodostivat mielestäni hurmaavan asukokonaisuuden pienen Himpuran päällä syksyllä 2012. Neuletakki ja housut ovat kokoa 74cm ja lähtevät mielellään uuteen kotiin, jos joku pikkumies tarttee. Ja edelleen, jos jollain on tuo henkkamaukan villatakki esim. koossa 110 tai 116 niin ostan mielelläni kaappiin odottamaan. Se oli musta niin nätti! En ymmärrä, ettei sitä saa enää mistään.





3 kommenttia:

  1. Tosi nätti tuo Bakerin villatakki. Parempi kuin edeltäjänsä mielestäni :)

    Lissu

    VastaaPoista
  2. Täällä olisi pikkuneiti joka mielellään tarjoaisi kodin tuolle neuletakille jos ei ole vielä myyty ja myyt pelkän yläosan?

    Heppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Heppu!

      Voin kyllä myydä pelkän takin. Laitatko mulle sähköpostia rauhalanarkea@gmail.com

      Poista