lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivä


Heräsin aamulla ruusujen ja aamuteen tuoksuun. Naistenpäivä perheessä, jossa on seitsemän miessukupuolenedustajaa ja vain yksi nainen, tuntuu aikamoiselta hemmottelulta. Suuntasin aamupäivällä ystäväni Millan kanssa Tokyo 55 akatemian järjestämälle sushikurssille. Ryhmä oli 18 henkinen ja kurssi aivan mahtava. Opin niin hirveästi, että tässä illalla kirjottelin jopa vähän jotain tärppejä ylös, vaikka kurssimateriaali tulee meille vielä sähköisesti.


Minulle kurssin suurin anti oli raaka-aineiden käsittelyssä. Nyt osaa leikata esimerkiksi kalat tehokkaasti siten, että kaikki palat tulee hyödynnettyä, eikä nahan lisäksi mitään mene haaskiin. Lisäksi opin rullaamaan makit puolikkaalla norilla ja ainakin teoriassa tiedän miten ne tehdään nurinkurin, kuten kaliforniarullissa riisit ulospäin. Nelituntinen oli niin hauska ja opettavainen, että olisin koska tahansa valmis menemään samalle kurssille uudelleen. Pieniä hifistelyjuttujakin tuli omaksuttua. Niillä aion vakuuttaa jälkikasvuni jääkaapin ovessa komeilevan diplomin lisäksi. Kurssilaisissa oli niitä, jotka olivat sushin valmistamisessa jo kyvykkäitä, keksikastin porukkaa, johon luen itseni, mutta myös niitä, jotka rullasivat sushia ensimmäistä kertaa. Silti uskon, että jokainen sai päivästä irti todella paljon. Kurssin aluksi juotiin skumpat ja lopuksi syötiin itse valmistetut sushit. Suosittelen lämpimästi!





Juhlistimme Millan kanssa päivän päätteeksi vielä onnistuneita suorituksia kuohuvan merkeissä. Kylläpä oli mukava käväistä Helsingissä ja aurinkokin paistoi! Ihanaa naistenpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti