maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jämävuoka

Arkiruokaohjeet ovat yksi pyydetyimmistä postausaiheista. Meidän ruoka on arkena vaihtelevaa, siksi myös raaka-aineet vuorottelevat sisäfileestä tonnikalaan. Jälkimmäiseksi mainittua oli ruokana tänään. Meillä ollaan taas kipeänä, töntöt ja Eetu ovat kuumeessa ja flunssassa. Pikkupattereiden pukeminen kauppareissua varten ei houkutellut, joten päädyin kokkaamaan siitä mitä kaapissa oli. Maanantait ovat meillä perinteisesti jämäpäiviä, koska yleensä viikonloppuna on tehty montaa sorttia ja kaikkia on jäänyt vähän jäljelle. Tällä kertaa jämäruoka, tai oikeammin jämävuoka syntyi kaapista löytyneistä raaka-aineista. Yritän parhaani mukaan vältää ruoan pilaantumista ja sitä, että tavaraa pitää heittää roskiin. Siksi tämän päivän pastavuoan innoittajana toimi katkaravut, joita oli jäänyt viikonloppuna leipomastani piirakasta runsaasti jäjelle.



Kokkasin tonnikalapastavuokaa. Olen surkea ohjeiden kirjoittaja, koska heittelen sinne päin kokkkauksen edetessä, mutta suurin piirtein näin:

500 g täysjyvä makaronia 
285g mustapapuja
2 tlk tonnikalaa öljyssä
4 tomaattia
1 iso sipuli
200g katkarapuja
2 tölkkiä valmista tomaattikastiketta
juustoraastetta
basilikaa
mustapippuria
suolaa
oreganoa

Keitä pasta ja kumoa uunivuokaan. Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla hetki, kun se on pehmeää kaada pastan sekaan. Sekoita joukkoon kaksi tölkillistä valmista tomaattikastiketta. Minulla oli kaapissa yksi arrabiatakastike ja yksi tomaatti-basilikakastike, käytin molemmat. Valuta öljy pois tonnikaloista ja sekoita joukkoon. Mausta mustapippurilla, suolalla ja oreganolla. Lisää lopuksi mustapavut varovasti käännellen, ettei ne mössäänny. Ripottele pinnalle katkaravut. Siivuta tomaatit ja lado viipaleet tasaisesti vuoan pinnalle. Lisää runsaasti basilikan lehtiä ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa noin puolituntia. Tarjoa salaatin kanssa!




PS. Pipiliinit lähettää terkkuja sohvalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti