lauantai 3. elokuuta 2013

Chiliä


Reissun jälkeinen kotielämä on pyykinpesua ja siivoamista. Aina kun matkustan kivoimmalta asialta kotona tuntuu kokkaaminen. Saan tarpeekseni ravintolaruoasta aika nopeasti. Tykkään niin laittaa itse. Roopen ja Onnin suosikki kotiruoka on Chili con Carne. He toivoivat sitä jo laivamatkalla ja eilen väsäsin suuren padallisen, josta riitti syötävää kahdeksi päiväksi. Olen tehnyt Chili con Carnea vuosia samalla reseptillä, joka on alunperin äitini. Se on omassa käytössä muuntunut paljon kuitenkin. Teen ylipäätään tulisempaa ruokaa kuin äiti. Innostuin googlailemaan ja löysin jopa chiliconcarne.comin, jossa on paljon erilaisia reseptejä. Kuvat ovat myös sieltä. Meillä Chili con Carne tehdään naudanjauhelihasta. Kokolihasta en ole koskaan kokeillut, mutta tulee varmaan hyvää niinkin. Ruoka tarjotaan riisin ja creme fraisen kanssa. Tänään on vietetty Purren kummitädin syntymäpäiviä ja illalla Rauhalaan tulee naapureita terassille. Toivottavasti ilta on lämmin. 


Rauhalan Chili con carne

500g naudan jauhelihaa
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
3 lihaliemikuutiota (itse käytän maggi gourmet lihaliemikuutioita)
2 tölkkiä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tölkki tomaattimurskaa
2 ruokalusikallista sokeria
2 ruokalusikallista oreganoa
mustapippuria ja chiliä myllystä maun mukaan

Poista chileistä siemenet ja silppua pieneksi. Silppua valkosipuli ja sipulit. Kuullota chilejä, sipuleita ja valkosipuleita hetki voissa ennen kuin lisäät jauhelihan. Ruskista. Lisää lihaliemikuutiot ja tomaattimurska. Lisää sokeri ja oregano sekä pavut. Anna hautua hetki ja maista. Lisää mausteita maun mukaan. Chili con carnen on tarkoitus olla tosi mausteista, se tarjotaan creme fraisen kanssa, jotta jokainen ruokailija saa siitä sopivan vahvuista omalle lautaselleen. Meillä tätä ruokaa syö myös vauvat. Se on helppo sössätä sopivan makuiseksi. Tiiviimpää settiä saat, jos laitat vain yhden tölkin papuja. Silloin sössö on sopivaa esim tacojen väliin.

Enjoy!

9 kommenttia:

  1. Nam!!! Kiitos reseptistä!!!! Olen kokonaan unohtanut tällaisen ruoan olemassaolon. Lähen heti kauppaan. Terkkuja!

    t.Hanna

    VastaaPoista
  2. Ei suolaa ollenkaan?

    -Anna-

    VastaaPoista
  3. Anna palaa, Hanna! :-)

    Annalle: En ole lisännyt suolaa. Lihaliemikuutioita tulee kuitenkin kolme ja ne on melko suolaisia. Kannattaa maistellen kokata, niin tiedät haluatko lisätä vielä suolaa.

    Hyvää ruokahalua!

    -Annika

    VastaaPoista
  4. Hei Annika P.

    Olen lukenut blogiasi ja nyt kommentoin eka kertaa. Tein eilen poikakaverilleni tätä ruokaa ja se oli hänen mielestä parasta ruokaa koskaan. Kiitos ohjeesta. Minä printtasin sen talteen. Onko sinulla muita arkiruokareseptejä mitä voisin tehdä. Laita niitä blogiin.

    t.julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Julia,

      Kiva, että chilisi onnistui. Laitetaan ruokapostaustoiveesi korvan taakse. Terkkuja siipalle myös!

      -Annika

      Poista
  5. Mäpäs testaan tätä versiota chilistä vielä tällä viikolla, oon joskus aikaisemmin kokkaillut Aksulle, mutta sitten jotenkin carnen kokeilu jäi muiden jalkoihin. Aksu muuten käski vinkata teillekin Fatalii Gourmet:n chileistä, niiden medium savuchili on ihan parasta (myös mun mielestä) eikä vadelmatoffeekaan ole todellakaan hassumpaa.

    Onko kissantonttu jo parantunut? Ihana tuo Puh-pyjama, so cute <3

    -Iida

    VastaaPoista
  6. Kannattaa testata, on ihan meidän suosikkisapuskaa! Kiitos chilivinkistä, nappaan ostoskoriin ensi kerralla! Kissantonttu on melkein ookoo, kuumetta ei ole mutta nenä vuotaa. Terkkuja Espooseen!

    -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espoo kiittää. :)
      Pötin lahja on paketoitu mustaan jalkapallopaperiin, ihanaa, kun bileisiin on enää pari viikkoa, just hyvin ajoittuu ennen meidän muuttoviikonloppua.

      -Iida

      Poista