sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jee!


Eilen illalla tein pienen riemujuoksun Rauhalan pihassa avojaloin. Vihdoin lunta! Jippii! Sunnuntai kului talvisissa pihaleikeissä. Tein ruoaksi Tonnikalavuokaa, se sopi kylmään päivään. Vauvan talvihaalari unohtui Mummulaan, joten hänen kohdallaan harjoitettiin tehokasta kerrospukeutumista. Kyllä mahtuu paksu fleecehaalari syyshaalarin alle kun oikein tunkee, mutta liikkuminen on kömpelöhköä. Nyt on luvassa siivousta ja löysäilyä sopivassa suhteessa. Illalla meillä on odotettu leffahetki, kun Renny Harlinin elokuva tulee telkkarista. Sotaelokuvat eivät ole mun juttu siis yhtään, mutta periaatteessa haluan katsoa kakki Rennyn leffat. 






3 kommenttia:

  1. Saisinko reseptin tuohon vuokaan? t. Serkkutyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööö...apua.

      Suunnilleen tälleen:

      10dl keitettyä riisiä
      3 sipulia
      3 tölkkiä tonnikalaa öljyssä
      1 ruukku tiliä
      10-15kpl kirsikkatomaatteja
      Ruokakermaa 2dl
      Kalalientä 5dl
      3kpl kananmunia
      juustoraastetta
      sitruunapippuria
      suolaa

      Keitä riisit ja kuullota sipulit pannulla. Valmista kalaliemi (käytin ihan maggin kalaliemikuutiota ja 5dl vettä). Sekoita valutettu tonnikala, tillisilppu, tomaatit, sipulit ja riisit keskenään. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Muista, että kalaliemestä tulee vielä lisää suolaa. Kaada seosa voideltuun uunivuokaan. Sekoita ruokakerma, kalaliemi, 3 kananmunaa ja kaada kalariisiseoksen päälle. Ripottele juustoraastetta pinnalle ja paista 200 asteessa noin 40min.

      Huomioithan, että tästä määrästä tulee valtava vuoallinen, siis meidän 8 hengen perhe syö tästä kahdesti eli puolita annos pienemmälle perheelle ja säädä paistoaikaakin sen mukaan.

      Vinkkejä: -Tillin valtava määrä on olennaista. Silppuan siis aina kokonaisen ruukkutillin. Enkä vähentäisi tillin määrää vaikka tekisin puolikkaan annoksen :-D

      -Käytän pinnalla mustaleima emmenthalia raasteena, voimakas juusto tekee tosi hyvän lisän.

      -Tarjoile punajuuriviipaleiden tai kurkkureilissin kanssa.

      Poista
    2. Kiitos. :)
      Tämä pääsee tämän viikon ruokalistalle

      Poista