sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Rauhalan pannari

Poikien teki tänään niin paljon mieli pannukakkua, että piti lainata sopivaa maitoa naapurista, kun kaupat oli jo kiinni. Teen tällä perusohjeella aina meidän pannarit. Kun teen suolaisen version esim. nakkipannarin (joka on meidän tönttöjen superherkkua) tai kinkkupannarin, jätän vain sokerin, vaniljasokerin ja kardemumman pois. Laitan silloin täytteistä riippuen myös hivenen enemmän suolaa.

Tein kermavaahdon lisäksi pannareiden päälle mansikkakastiketta.




Rauhalan pannukakku

8dl kevyt maitoa
4dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia

Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia

Psssst. Olen erehdyksen kautta oppinut, että nakkipannarista tulee parempaa, kun nakit paistaa ensin, lisää makua tosi paljon! Käytän Snellmanin kunnon kuorettomia nakkeja, joissa on 90% lihaa. Kokeilkaa vaikka välipalaksi! Teen usein pellillisen koululaisia odottamaan ja se häviää aina hetkessä parempii suihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti