lauantai 17. toukokuuta 2014

Pihapäivä


Tänään vietimme neljästään koko päivän pihalla. Ilma kutsui grillaamaan ja touhuamaan niin, että ulko-ovesta astuttiin hommiin kello kymmeneltä ja takaisin yhdeksän aikaan illalla. Himpun päivään mahtui dramatiikkaa. Minä onneton nappasin kuivuneet pajunkissat ulkovaasista ja nakkasin ne ulkogrilliin odottamaan seuraavaa tulentekoa. Kohta kuului terassilla pienen pojan kimeä kirjaisu: "EIIIIIIIII! Vauva, äiti on laittanut kissanpojat takkaan."Sen jälkeen Himppu repi kaikki oksat takaisin terassille ja irroitti huolellisesti jokaisen kissanpojan (pajunkissan) ja vei oksat takaisin grilliin. Niillä hän leikkikin sitten koko päivän. Yhden hän antoi myös vauvalle, sen nimi on Paavo. Ulkoleikkien lopussa vietiin kissanpojat leikkimökkiin nukkumaan. 


Aamupäivällä piipahdettiin myös Plantagenissa. Ostin pari hortensiaa ja lannoitetta. Voi kuinka kauniita ne ovatkaan. Plantagenissa iskee aina puutarhakuume. Tekisi mieli rakennella pihalle erilaisia istuinryhmiä ja ruusutarhoja. Onneksi ymmärrän rajallisuuteni ja tyydyn helppohoitoiseen ja toimivaan pihapiiriin. 


Aloitin myös sisäänkäynnin portaiden valttaamisen. Ehdin sutia portaat aamupäivällä kertaalleen ja illalla uudelleen. Huomenna maalaan vielä kerran, uskon sävyn olevan sitten juuri sellainen, kun toivoin. Kaiteet pitäisi maalata valkoisiksi, hyvällä tuurilla pääsen siihenkin hommaan jo huomenna. 


Vauva heilui farkkushortseissa paljasjaloin koko päivän. Illalla jalkapohjat olivat niin multaiset, että niitä jynssättiin oikein pesusienellä. 


Nostin tomaatin ulos aurinkohoitoa saamaan. Yksi tomaatti poimittiin vauvan kanssa jo salaattiin. Iltapuhteena pojat siirsivät isän kanssa vanhan takaterassin tasanteen leikkimökin eteen. Meille on tulossa iso terassiremontti, jonka yhteydessä vanha takaterassi puretaan kokonaan. Olemme kuumeisesti yrittäneet keksiä uusiokäyttöä sen eri osille. Kauniiksi sävytettyä ja hyväkuntoista, vaikkakin vanhaa, lautaa on kurja heittää menemään. Tämä leikkimökin "rappu" oli ensimmäinen paikka, johon pystyimme materiaalia hyödyntämään. Mahdollisesti käytämme isompia osia myöhemmin puukatoksen pohjarakenteeksi. Nyt ukot syövät makkaraa, joka valmistettiin kiukaalla lauantaisaunan tuoksinnassa. Kohta lastenhuoneesta kuuluu tuhinaa.  



Ps. En ymmärrä mitä keksisin, että saisin tämän yhden hampputukan parturiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti