lauantai 7. kesäkuuta 2014

Terassi



Rauhalan takapihan terassi on kasvanut tänä kesänä unelmien mittaiseksi. Vanha terassialueemme oli 4,5 metriä leveä, nyt on 18 metriä. Halusimme ison terassin ja mahdollisuuden yhdistää jo olemassa ollut saunanterassi uuteen osaan. Ukki urakoi pari viikkoa ja tässä tulos! Älkää välittäkö sotkuisesta yleisilmeestä, takapihamme on täysremontissa, grillillekin tulee uusi paikka, joten sen osa ovat röykkiönä kallion päällä. Ensi kesän ohjelma onkin täten suunniteltu, tuon terassin kun sudin kolmeen kertaan Valtilla, niin menee hetki. Maltan tuskin odottaa, että siitä tulee yhtä kauniin harmaa kuin vieressä tönöttävästä vanhasta terassista.





Päiviä ilostuttaa myös uusi kesätyöntekijämme Hamtis, joka on Himpun kummitädin tytär. Hän on ollut tällä viikolla leikkaamassa nurmikoita, auttamassa pihahommissa. Bonuksena kävin vauvan kanssa Vantaalla katsomassa Pötin matsia. Ilma oli aurinkoinen, kuten pieni ukkokin. 



3 kommenttia:

  1. Kuvista näkee, että terassi levenee katoksen kohdalla, mutta kuinka leveä se on siitä kapeammasta kohdasta? Siinä taita kivi asettaa omat rajoituksensa, mutta yleensä noi terassit tehdään turhen kapeiksi samoin kuin kerrostalojen parvekkeet ennen vanhaan kun ne oli koko huoneiston levyisiä mutta vain hitusen verran ulos seinästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Meidän terassi on tuosta kapeimmasta kohdasta, jossa se törmää kalliioon 3,5 metriä. En ole koskaan tajunnut sellaisia ihan kapeita talon ympäri kiertäviä terasseja, eihän niissä voi tehdä mitään :)

      Poista
    2. Joskus 90-luvulla minäkin kävin kylässä silloin uudessa rivarissa ja siinä oli "terassi", joka oli tehty niistä valmiista kestopuuritilöistä. Olisko ollu 3 ritilää yhteensuunta ja 2 toiseen. Ei siihen kovin isoa pöytää saanut, tuoleista ja grillistä puhumattakaan. Mutta se oli rakentajan näkemys, jonka asukkaat sitteemin varmaan korjasivat.

      Poista