torstai 28. marraskuuta 2013

Rakas vauva


Te, jotka olette olleet blogimatkassani jo pidempään saatatte muistaa, että minulla on kolme muistikirjaa, joihin kirjoitan lapsilleni kirjeitä, vähän kuin päiväkirjamerkintöjä. Tänään kirjoitin Purrelle:

Rakas Vauva!

Olet jo neljättä päivää kuumeessa ja nuhassa. Olet reipas potilas. Naureskelet, mutta yhtäkkiä nukahdat sohvalle tai syliin. Olet selvästi siirtynyt pipojesi kanssa talviaikaan myös sisällä, sillä valitset nykyään villaisia päähineitä puuvillapipojen sijaan. Tänään asukokonaisuutesi koostui mikkisukkahousuista, muumipaidasta ja villamyssystä. Sinulla on aika vahva maku, valitset pääosin vaatteesi itse, vaikka olet yksi. Tai oikeastaan havahduin tässä siihen, että olet jo puolitoista, mutta joka tapauksessa tosi pieni ihminen. Olet mankunut nyt tuttia enemmän, kun olet sairas. Keräät selvästi säälipisteitä, oikein vaikeroit sanan tutti.

Odotat innolla joulupukkia, viime vuonna et tajunnut siitä mitään. Nyt kun Himppu huutaa: Joulupukki tulee tänään meille! Sinä vastaat: JES JES JESSSSSSS! Innostustanne ei näköjään himmennä se, että joulupukki ei ole vieläkään tullut, vaikka olette hokeneet tätä samaa jo noin kolmen viikon ajan.

Syksy on laskenut Rauhalan sisälämpötilan 21 asteeseen. Pattereita ei ole laitettu vielä edes päälle. Hiippailet villasukissa ja nukut kuin tukki. Tänään söit lounaaksi sushia ja nakkia. Samaan aikaan. Makumieltymyksesi ovat erikoiset.

Olet jo viikon ajan nukkumaan mennessäsi käyttäytynyt hieman erikoisesti. Kun kirja on luettu ja hyvät yöt toivotettu katsot ylös kattoon ja huudahdat iloisesti TERVE!! Sitten käännät kylkeä ja alat nukkumaan. Teet tämän joka ilta täsmälleen samalla tavalla. Kukahan siellä on? Olen yrittänyt kysellä, mutta sinua vaan naurattaa. Sinulla on ehkä mielikuvitusystävä. Tosin isoveljesi Pötti epäilee, että tervehdit Jeesusta.

Terveisin Äiti





4 kommenttia:

  1. Jos oikein ymmärrän Purre on sama poika joka Nosturi-tarinassa pukeutui isojen veljien vaatteisiin?
    Eksyin tänne blogiin juuri tuohon nosturiaikaan ja menetin sydämeni tuolle pojalle. Tippalinssissä katselin kuvia ja muistelin omia poikiani sman ikäisinä, yhtä nauravina ja onnellisina. Nyt heillä on jo omia lapsia joita saan seurata. Mutta silti mummon sydämeen mahtuu ihan vieraita poikia;)
    Kiitos ihanista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistä! Juu sama kaveri oli asialla, hänen asukokonaisuutensa ovat joka päiväistä hupia. Etenkin se valintaprosessi mikä siihen liittyy sekä originellit ratkaisut. Ja se päättäväisyys. Hän pitää kynsin ja hampain kiinni juuri siitä puserosta, johon hän on päätynyt, oli punajuuritahroja tai ei. Joskus siivoilen Rauhalassa iltaisin ihan vaan siksi, että saan kaikki likapyykit kerättyä piiloon. Näin helpotamme aamun pukeutumisruljanssia!

      Poista
  2. Aivan ihana vauva. Ja nää sun jutut saa kyllä niin naurun huulille, ihana sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hane! Vauva on kyllä ihana. Mahdoton, mutta ihana. :-)

      Poista