torstai 6. kesäkuuta 2013

Hallittu kaaos

Meillä asuu kaksi aikuista, kuusi lasta ja kaksi kissaa.  Isolla perheellä on arvatenkin valtavasti tavaraa.Vaikka yritämme rajoittaa turhan hamstraamista on kamaa yllin kyllin. Kaverini joskus kyselevät, että eikö teillä ole kuuden pojan kanssa ihan hirveä kaaos koko ajan. No on ja ei. Kun väkeä on paljon ja tavaraa sitäkin enemmän on pitänyt keksiä yhteisiä pelisääntöjä, joita edes auttavasti noudattamalla emme hukkaa toisiamme sotkun keskelle. Uskon, että tilanne on sama, vaikka lapsia olisi vähemmän, mutta koti on pienempi. Muutaman meidän perheen elämää helpottaneen asian olen keksinyt ja ne jaan mielelläni.

 

Rauhalasta löytyy yhdeksän valkoista Ristomatti Ratian Saaristokirstua. Olohuoneen seinustalla niitä on rivissä neljä ja makkareissa loput. Arkkuja on kahdenlaisia; sellaisia jotka aukeavat päältä ja ovat yhtä isoa tilaa sisältä ja sellaisia, jotka aukeavat edestä ja niissä on hylly. Olohuoneen edestä aukeaviin arkkuihin on piilotettu kaikki elektroniikka; stereot, dvd-soitin, x-box. Kaksi päältä aukeavaa toimivat leluille ja muulle sälälle loistavasti. Kansi auki ja olohuone on hetkessä tikissä. Himpun mielestä siivoaminen on hauskaa. Hän on siinä lajissa perheemme kultamitalisti.


Riittävät kaappitilat toimivine sisuksineen on arjen pelastaja. Jos kamat saa ovien taakse on yleisilme siisti, vaikka kaappiin olisi tungettu 11 pipoa ja kahdeksan paria futiskenkiä samaan lokeroon.


Lapsilla on aamuisin kaksi hommaa, jokainen petaa sänkynsä ja avaa oman huoneen verhot. Kaikissa lasten sängyissä on AVA roomin vetskarilla suljettavat päiväpeitteet. Ne on niin kätevät, että jopa 2-vuotias vetää sängyn itse siistiksi. Ylemmässä kuvassa on Himpun sänky. Purren sängyssä oleva peite on Marimekon Pirput-Parput -kankaasta, samanlainen on meillä myös leikkimökissä. Ainut huone, jossa meillä ei vielä peitettä ole on meidän makkari. Haaveilen siitä joka aamu, kun riuhdon päiväpeittoamme kohdilleen. 



Koululaiset ovat valinneet peitteidensä värit itse. Sängyn aluset kannattaa ottaa hyötykäyttöön, lasten sänkyjen alla on mielettömän suuret vetolaatikot, johon mahtuu armeijallinen tavaraa.



Viimeinen vinkki koskee lasten leikkejä. Meidän pienten suursuosiossa on Eero Aarnion Puppyt. Niissä on se loistava puoli, että ne kestävät esimerkiksi sadetta. Hauvat siirtyvätkin meillä ulos aina heti, kun lumet on sulaneet. Ne palvelevat myös istuimina nuoremmille vieraille silloin, kun Rauhalassa on tungosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti