tiistai 23. heinäkuuta 2013

Rauhalan sangriaa



Lämmin ilta houkuttelee terassille. Siis omalle. Meidän suosikkijuoma kesällä on Sangria. Sen valmistamisessa maltti on valttia. Ideaalitilanteessa teen etukäteishommat jo edellisenä päivänä, mutta todellisuudessa annan juoman tekeytyä yleensä nelisen tuntia. Maailma on täynnä erilaisia sangria-ohjeita. Meidän lienee aika perinteinen. Suosittelen kokeilemaan!

Rauhalan sangria

Litra punaviiniä (viinin maku vaikuttaa tietenkin lopputulokseen, joten muiden ainesten määrä voi vaihdella viinimerkistä riippuen meillä käytetään Villa Antinoria)
Kaksi isoa appelsiinia
Yksi iso sitruuna
Kolme kanelitankoa
Litra spriteä

Purista astiaan yhden appelsiinin mehu ja siivuta toinen. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaasta mehu. Siivuta toinen puoli. Sekaan kanelitangot ja viini. Sekoita ja jätä tekeytymään jääkaappiin minimissään neljäksi tunniksi. Ennen tarjoilua kaada Spirte joukkoon ja tarjoa kylmänä jäiden kanssa. Olen joskus tehnyt sangriaa myös niin, etten laittanut spriteä vaan kivennäisvettä. Se toimi myös ihan hyvin, mutta silloin kannattaa käyttää vähemmän sitruunaa, kun makeus puuttuu muutenkin. Jotkut laittavat sangriaan myös appelsiinimehua. Kerran tein hätäpäissäni sangriaa punaviiniglögistä. Se vasta eksoottista olikin, kuin joulu ja kesä samassa paketissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti