lauantai 19. lokakuuta 2013

Purre suosittelee: Rauhalan kaurakeksejä



Olen vuosien saatossa huomannut, että usein yksinkertaiset ja perinteiset jutut ovat niitä parhaita. Kun ajatellaan vaikka leipomista niin yleensä, kun kysyn lapsilta mitä leivoittais, he vastaavat korvapuusteja tai kaurakeksejä. Näissä keksihommissa varsinkin olen oikein panostanut, tehnyt vaikka mitä suklaaviritelmiä ja vaahtokarkkijuttuja, mutta silti kaurakeksit ovat parasta mitä keksitehtaani voi heidän mielestään tarjota. Kaurakeksien valmistus on niin helppoa, että se on hauskaa lasten kanssa yhdessä. Tänään oli apukokkeina molemmat pikku-ukot ja hyvin sujui, mitä nyt sekoitusvälineiden nuolemisesta tuli vähän kinaa.

Rauhalan kaurakeksit

200g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja

Kuorrute

100g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
4,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Levitä massa tasaiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita erillisessä astiassa voisula, sokerit ja kaurahiutaleet ja levitä taikinalevyn päälle. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt keksilevy sopivan kokoisiksi paloiksi. Mikäli haluat keksien syömisestä kokonaisvaltaisen makuelämyksen Purre suosittelee nauttimaan ne kylmän maidon kera!


2 kommenttia: