perjantai 25. lokakuuta 2013

Rautakauppa Rane ja Postimies Pate




Perjantai-iltana olen onnesta soikeana. Lähdimme alkuillasta kaupoille. Mukanani oli seuraavanlainen lista: Pakkausteippi, liitutaulumaali, veneköyttä 3 metriä, voimapaperia, sushit. Ajoimme ensin RTV:hen, jonka valikoima on ainakin tapettien osalta ehdoton suosikkini. Kysyin liitutaulumaalia ja minulle kerrottiin, että Tikkurilan koulutaulumaali on ainoa mitä heiltä saa ja sitä myydään vain litran pöntöissä hintaan 35 euroa. Jep. Ajattelin maalata yhden oven, en koko huonetta ja hinta tuntui järjettömältä. Jäi ostamatta. Seuraavaksi kysyin voimapaperia. Löytyy! 124 metrin rulla hintaan 50 euroa. Suuni loksahti auki. Että 124 metriä, siis noin 100 metriä liikaa ja kaupanpäälle valtava rulla, joka ei mahdu mihinkään. Jäi ostamatta. Veneköyttäkään ei ollut, maksoin pakkausteipin ja poistuin. 

Matkalla kohti susheja pysähdyimme Bauhausissa. Mies tarvitsi halogeenin. Kävelin ympäriinsä. Venetarvikkeita, ja mitä silmäni näkevätkään! Bauhausissa on valtava määrä erilaisia veneköysiä ja niiden katkaisemiseen kätevä aparaatti. Mittaat metrimäärän ja maksat. Jes! Tästä rohkaistuneena kävelin maaliosastolle ja löysin liitutaulumaalia 2,5 desin purnukassa. Olin niin innoissani, että tartuin ohi kävelleeseen myyjään ja kysyin varovasti, että millaisissa erissä teiltä saa ostaa voimapaperia. Vaihtoehtoja oli kaksi, 100 neliön tai 30 neliön rullissa. JIPPII! Illan kruunasi postissa tupsahtaneet Dakota-kengät, jotka olivat paitsi superedullinen löytö myös juuri sopivan kokoiset. Voisin kirjoittaa romaanin siitä, kuinka monet väärän kokoiset kengät olen verkosta ostanut, vaikka minulla on kaikilla standardeilla tasan koon 38 jalka. Onneksi joka paikassa on nykyään maksuton palautus. Iltapalaksi oli siis sushia. Naurettiin, kun Himppu söi seitsemän ja Pötti kahdeksan palaa. Ikäeroa kahdeksan vuotta. Viikonloppu on juhlaa täynnä ja lahjat odottavat rivissä ikkunan edessä. Mutta ennen bileitä leikin vielä Postimies Patea ja jaan 300 kananmunaa omille omistajilleen. Ihanaa perjantaita!



4 kommenttia:

  1. Eksoottinen kauppalista, mitä ihmettä sä teet kolmella metrin pätkällä veneköyttä ja 30 metrillä voimapaperia? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kolmea metrin pätkää, vaan kolme metriä! :-) Veneköydestä tulee yks sisustusjuttu, laitan kuvia, kun saan tehtyä sen ja voimapaperilla meinaan paketoida kaikki joululahjat. :-D

      Poista
  2. IHANAT KENGÄT! Onko ne niin mukavat kun miltä näyttää???
    t.M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihan kun aamutossuilla kävelis. Mega ihanat, kävin äsken hakemassa ne jalassa postia. Eli testattu on! :-)

      Poista