keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Lukijan toive: Rauhalan makaronilaatikko

Olen saanut teiltä postaustoiveita. Osa on liittynyt kokkaamisen ja nimenomaan arkiruokaan. Tässä tulee meidän perheen todellinen klassikko. Olen tosi kovassa flunssassa ja kuume huitelee jossain 38,5 tienoilla. En siis jaksanut tänään tehdä mitään kovin aikaa vievää ruokaa, joten makaronilaatikko it is. Olen hirveän huono kirjottelemaan mitään ohjeita, en kiinnitä kovinkaan paljon huomiota määriin, maistelen kokatessani ja toimin sen mukaan, mutta nyt oikein yritin kirjottaa ylös. Huomioithan, että tästä määrästä tulee 8 hengen perheelle sopiva, valtava uunivuoallinen ruokaa. Jos sinulla on pienempi ruokakunta puolita resepti tai varaudu siihen, että ruokaa riittää pariksi päiväksi.




Rauhalan makaronilaatikko

700g naudan paistijauhelihaa
3 sipulia
500g tomaattimurskaa
ruokalusikallinen sokeria
mustapippuria ja suolaa
ruukku basilikaa
500g täysjyvä makaronia
2 prk (5dl) Creme bojour cuisine 13% chili-paprika -fraichea
3 kananmunaa
4 tomaattia
Juustoraastetta


Keitä makaronit. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja pippuri. Leikkele joukkoon runsaasti basilikaa (käytin koko ruukullisen).


Kaada kypsät makaronit uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauheliha-sössö. Yhdistä erillisessä kulhossa fraichet ja kanamunat. Kaada uunivuokaan ja sekoita.

Asettele runsaasti tomaattiviipaleita pinnalle (mulla oli nejä isohkoa tomaattia) ja lopuksi iso keko juustoraastetta (käytin mustaleimaemmenthalia, jotain vahvanmakuista kannattaa valita). Paista 200 asteessa noin puolituntia ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Päivän ensimmäiset lounasasiakkaat söivät lautaset tyhjiksi. Siis hyvää!


                  



2 kommenttia:

  1. Ihanaa!!!! En ole syönyt makaronilaatikkoa varmaan 10 vuoteen. Tänään kaupan kautta kotiin. Nammm.

    VastaaPoista