tiistai 24. syyskuuta 2013

Sunnuntaimysli


Minulla on muutama sellainen keittokirja, joihin palaan aina uudelleen  ideoita hakemaan. Yksi tärkeimmistä on Apples for Jam Recipies for life. Tänään sitä selaillessani päätin pitkästä aikaa tehdä kanakeittoa. Tein oikein mausteista ja ruokaisaa. Oli ihana ruoka tällaiseen kylmään säähän. Takkaa on lämmitelty koko päivä. Viileys alkaa hiipiä sisällekin. Juuri nyt Rauhalassa on huumaava tuoksu. Nostin pari pellillistä mysliä uunista. Herkkumysli on niin hyvää, että en ole ostanut kaupan mysliä vuosiin. Tätä kutsutaan meillä sunnuntaimysliksi, koska pääsääntöisesti en anna syödä sitä arkena. Siinä on kuitenkin mausteiden lisäksi sokeria aika paljon. Kokeilkaa ihmeessä!

Rauhalan sunnuntaimysli

6dl kaurahiutaleita
1,5 dl erilaisia siemeniä (kurpitsa, pinja...)
4dl erilaisia suolattomia pähkinöitä (macadamia, sakasanpähkinä, cashew, pekaani...)
3dl kuivattuja hedelmiä
1dl öljyä
3dl vaahterasiirappia
2dl fariinisokeria
2rkl jauhettua kardemummaa
2rkl kanelia

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät ja kuivatut hedelmät. Jos haluat mysliin rusinoita älä laita niitä seokseen vaan ripottele lopuksi joukkoon, kun mysli on tullut uunista. Sekoita erillisessä astiassa öljy, siirappi, sokeri, kardemumma ja kaneli. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Levitä sössö uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Kun mysli jäähtyy se menee jumahtaa isoksi laataksi, hakkaa se esimerkiksi paistolastaa apuna käyttäen pieniksi paloiksi. Säilytä mysli ilmatiiviissä astiassa ja nauti luonnonjogurtin kanssa.






 Ps.Arkimysliä teen samalla reseptillä, paitsi että lorautan sössön sekaan ainoastaan öljyä ja paistan saman ohjeen mukaan.

4 kommenttia:

  1. Saisko sitä kanakeiton ohjetta myös!

    VastaaPoista
  2. Teen kutakuinkin samalla, mutta tuo kardemumma oli uutta, pitää kokeilla! Ja ei kai nyt arkena tarvitse kärvistellä ilman siirappia...?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Laitan kanakeiton ohjeen, kun seuraavan kerran teen. En taaskaan tajunnut kirjoittaa mitään ohjetta ylös, kun tein.

    Ja Anders: ei varmaan tarttiskaan, mutta se maistuu sunnuntaisin sitä paremmalta!

    VastaaPoista