lauantai 21. syyskuuta 2013

Kranssi



Meillä oli pieni kranssigate. Haaveilin jo viime vuonna kranssista, joka olisi sellainen, että sitä voisi tuunailla vuodenaikojen ja pyhien mukaan. Havuja talvella, tonttuja jouluna, lehtiä syksyllä, tipuja pääsiäisenä, kukkia juhannuksena ja niin edelleen. Intoilin tästä miehelle, joka ei mielestäni kiinnostunut asiasta yhtään. Tai ainakaan riittävän näkyvästi. Loukkaannuin. Tietysti. No, eilen matkalla futismatsiin hän viimein karautti Cobellon pihaan ja kävimme yhdessä valitsemassa sopivan "ovikranssin" Rauhalaan. Täytyy sanoa, että aika miehekkään kokoinen tuli. Miehen kommentti; ei mitään piiperrystä semmonen näyttävä, todella kulminoituu tässä. Itselleni mieluisin olisi ollut puolet pienempi, mutta hienohan se on. Varsinkin illalla, kun ulkovalo valaisee sen. Huomatkaa linssiluteet ikkunassa. Portaat valtataan harmaaksi ensi keväänä. En malttaisi odottaa. Kaiteetkin puuttuu vielä.








6 kommenttia:

  1. UPEA UPEA UPEA! Hyvä Jokke!

    t.Päivi

    VastaaPoista
  2. Missä on Cobello ja jäikö noita vielä?? Osaatko arvioida kranssin leveyttä? Olen haaveillut juuri tollasesta. Tosi ehkä tuo näyttää rivitalon ovessa tyhmältä. Rauhalassa on niin iso sisääntulo, että sopii hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cobellolla on liikkeet ainakin Espoon Finnoolla ja Vantaan Petikossa. Me käytiin Petikossa ja siellä oli minusta ainakin vielä yksi. Nopeasti mitattuna kranssin leveys on noin 65 senttiä. Se kyllä on aika iso, meillä olisi ollut isompi tila toisella puolella ovea, mutta sitten se on olisi ollut oven saranapuuolella ja minusta se on jotenkin outoa. Katsotaan nyt, voi olla, että vielä siirretään se siihen.

      Poista
  3. Moi Annika P! Onko tuo kranssi riviera maisonin ja jos ei niin mikä? Aattelin että jos täältä keski-suomesta löytyis jostain toisestaki kaupasta? terkuin Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne

      Kranssi ei ole Riviera Maison, vaan joku ruotsalainen. Vitsit kun leikkasin laput siitä pois ja heitin menemään, mutta jos Cobelloon soittaa niin he varmaan osaavat kertoa valmistajan. Sorry!

      Poista